www.Ro1918.com

Eclipsa a trecut...scoate-ti ochelarii!
 
AcasaCalendarFAQCautareInregistrareMembriGrupuriConectare

Distribuiți | 
 

 Dacii erau vorbitori de latina, cand Traian habar nu avea ce e Dacia...!

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 367
Data de inscriere : 22/02/2008

MesajSubiect: Dacii erau vorbitori de latina, cand Traian habar nu avea ce e Dacia...!   Vin Iun 20, 2008 1:31 am

Cum incepe lichidarea unui popor?
Se incepe prin a-i sterge memoria: ii distrugi cartile cultura religia istoria si apoi altcineva ii va scrie alte carti ii va da alta religie alta cultura ii va inventa alta istorie (de origine latina, greaca, slavica, dupa momentul politic). Intre timp poporul incepe sa uite ceea ce este sau ceea ce a fost, iar cei din jur il vor uita si mai repede; limba nu va mai fi decit un simplu element folkloric, care mai devreme sau mai tirziu va muri de moarte naturala. Noile forme "istorice" vor aduce elemente si simboluri noi de adoratie care le vor indeparta pe cele vechi. Din vechiul strat spiritual vor ramine undeva la un etaj inferior al cunoasterii numai citeva expresii, traditii, impresii, fragmente de nume de localitati, munti si ape, fara un inteles aparent. Formele vechi care cindva au ocupat valenta transcendentalului, vor fi deplasate de formele noi care vor dicta componenta si functia "noului popor". Asa s-a intimplat si la noi !


Cind toate popoarele civilizate din lume initiaza, desfasoara, promoveaza valorile istorice care le indreptatesc sa fie mindre de inaintasii lor, gasim inca opinia unor astfel de "adevarati romani", care nici mai mult, nici mai putin, spun despre formarea poporului daco-roman ca:

"... puterea cotropitoare (soldatii romani, n.a.,) a adus femeile si fetele dace in paturile lor si asa s-au nascut generatii de copii, care invatau limba latina de la tatii lor"


Dupa parerea stimabililor, femeile dace erau si "cu..ve", ba chiar si mute, ne fiind in stare sa transmita limba daca nici macar la copiii lor! Cit despre noi, urmasii lor, cum ne-am putea numi decit "copii din flori", aparuti dintr-o aventura amoroasa a intregii populatii feminine dacice, aventura la care dacii de sex masculin priveau cu mindrie, asteptind aparitia "simburilor" noului popor, grabindu-se, intre timp, sa invete cit mai repede si mai bine noua limba, limba latina, cind de la sotii, cand de la fiicele lor, iubite ale soldatilor romani cuceritori.

Culmea! La Centrul Cultural Roman din New York, pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o somitate stiintifica, de origine romana, prof.dr. in arheologie I.P, ca dacii au invatat latina de la romani prin baile de la Sarmisegetusa lui Traian! De ce prin baile romane si de la niste soldati (care nci limba Romei nu o cunosteau fiind de adunatura din Germania, Galia, Spania, Anatolia etc) cam fara haine pe ei? Nu prea inteleg ce a vrut sa spuna stimabilul profesor despre barbatii daci, dar cred ca nici un roman, nici macar in joaca, nu are voie sa faca o astfel de afirmatie (decat daca au alte pareri despre dragoste - de fapt tot dansii ne spun ca ne tragem din doi barbati cu…..brate tari)! Astfel de declaratii "istorice" te fac sa-ti doresti sa fii orice, numai roman nu.

Domnilor, Dacia a fost cotropita de trupele "internationaliste" ale lui Traian in proportie de numai 14% si pentru o perioada istorica foarte scurta, de 165 de ani.

86% din teritoriul Daciei nu a fost calcata de picior de legionar roman. Este greu de crezut ca intr-o asa scurta perioada istorica dacii sa fi invatat latina, fara ca pe 86% din teritoriul lor sa-i fi intilnit pe soldatii romani. Dar daca nu de la romani au invatat dacii latina, atunci de la cine - se intreaba aceeasi demni urmasi ai lui Traian?


Herodot relateaza ca, cel mai numeros neam din lume, dupa indieni, erau tracii. Iar Dio Casius: "sa nu uitam ca Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian si Decebal au fost razboaie fraticide, iar Tracii au fost Daci". Faptul ca dacii vorbeau "latina vulgara", este "un secret" pe care nu-l stiu numai cei ce refuza sa-l stie.

Exclamation Arrow Cand sub Traian romanii au cucerit pe daci
La Sarmi-seget-usa n-a trebuit talmaci,
Afirma Densusanu si asta totul schimba,
Deci dacii si romanii vorbeau aceiasi... limba.


Daca astazi se considera ca 95% din cunostintele acumulate de omenire sunt obtinute in ultimii 50 de ani, sa vedem cum si notiunile noastre despre istoria poporului daco-roman pot evolua. Cand nu de mult s-a publicat teoria evolutiei speciei umane in functie de vechimea cromozomala, s-a ajuns la concluzia ca "prima femeie" a aparut in sud-estul Africii. Urmatorul pas urias a fost in nordul Egiptului, iar de aici spre Peninsula Balcanica si spatiul Carpato-Danubian.

Cind profesoara de arheologie Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles, California, a inceput sa vorbeasca despre spatiul Carpato-Dunarean ca despre vatra vechii Europe, locul de unde Europa a inceput sa existe, am fost placut surprins si m-am asteptat ca si istoricii nostri sa reactioneze la fel. Dar, din partea lor am auzit numai... tacere. Cartile Marijei Gimbutas nu sint traduse in Romania.

Cind profesorii Leon E. Stover si Bruce Kraig in cartea " The Indo-european heritage ", aparuta la Nelson-Hall Inc.,Publishers, 325 West Jackson Boulevard, Chicago, Illinois 60606, vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europa, a mileniului 5 i.d.H., cares-i avea locul in centrul Romaniei de azi, sa nu fim mandri?

Cind studiile de arheologie moderna a Universitratilor americaner ne indreptatesc sa ne situam pe primul plan in Europa ca vechime, nu-mi este usor sa le raspund unor personaje care nu citesc nici ce spun, inteligent, altii despre noi si nici macar ce scriu eu.

Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie folosind PCR (polimerase chain reaction), pot determina originea materna a unor mumii vechi de sute si mii de ani. Cand am scris Epopeea Poporului Carpato-Dunarean, m-am bazat pe astfel de cercetari, dar si pe cartea unei somitati in domeniul preistoriei Europei, D-l V. Gordon Childe, professor la Universitatea din Oxford, Anglia, caruia i se publica, in anul 1993, la Barnes & Noble Books, New York, "The History of Civilization", " The Aryans". El exploreaza intr-un mod fascinant originea si difuzarea limbilor in Europa preistorica. Iar intre paginile 176-177 publica si o harta aratand leaganul aryenilor in timpul primei lor aparitii si minune mare, spatial Carpato-Dunarean este cel vizat.

Cind roata, plugul, jugul, caruta cu doua, trei si patru roti apar pentru prima data in lume pe teritoriul nostru, dacic, cind primul mesaj scris din istoria omenirii se gaseste tot pe teritoriul nostru, cind primii fermieri din Europa sunt descrisi pe acelas spatiu, intr-o perioada cind Anglia abia se separa de continent si din peninsula devenea insula - 6,500 d.i.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas, New York, 10020, Chronology), nu-ti vine a crede ca tocmai cei pentru care aduni aceste informatii formidabile despre poporul si spatiul pe care il ocupa tara noastra, te deceptioneza.

Nu de mult, la Primul Congres International de Dacologie, Bucuresti, hotel Intercontinental, domnul profesor doctor in istorie Augustin Deac ne vorbea despre Codex Rohonczy, o cronica daco-romaneasca, insumand 448 pagini, scrisa in limba romana arhaica, "latina vulgara"cu alfabet geto-dac. Pe fiecare pagina se afla scrise circa 9-14 randuri. In text sunt intercalate 86 de miniaturi executate cu pana, care prezinta diferite scene laice si religioase. Directia scrierii este de la dreapta la stanga si textul se citeste de jos in sus. Descoperim ca in bisericele vechi, daco-romanesti, cultul ortodox se exercita in limba "latina vulgara", chiar pina in secolele XII-XIII, cand s-a trecut la oficierea cultului in limbile greaca si slavona.

Codexul cuprinde mai multe texte, ca Juramantul tinerilor vlahi, diferite discursuri rostite in fata ostasilor vlahi inaintea luptelor cu migratorii pecenegi, cumani, unguri, o Cronica privind viata voievodului Vlad, care a condos Vlahia intre anii 1046-1091, Imnul victoriei vlahilor, condusi de Vlad asupra pecenegilor, insotit de note musicale etc.

Atunci te miri si te intrebi : " de ce institute de specialitate ale Academiei Romane au ramas pasive la descoperirea si descifrarea acestui document istoric, scris in limba daco-romana, latina dunareana" intr-un alfabet geto-dacic existent de milenii, cu mult inaintea celui latin al romanilor. Dar, dupa orientarea ideologica ce o au, cei sus amintiti, ar fi preferat ca acest diamant sa nu se fi descoperit. Academia Romana ar fi trebuit sa organizeze o mare sesiune stiintifica cu caracter nu atit national, cat international. Dar, si ei la fel ca si "romanii adevarati", vajnicii urmasi ai lui Traian de la Deva si Judetul Hunedoara, arata ce inseamna sa-ti dispretuiesti stramosii, trecutul, neamul, patria si poporul .

Scris de Dr. Savescu ->Dacia Revival International Society of New York

Haideti sa dezbatem putin subiectul pentru ca, trebuie sa recunoastem, e destul de interesant, daca nu, impresionant! scratch
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.Ro1918.com
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 367
Data de inscriere : 22/02/2008

MesajSubiect: Re: Dacii erau vorbitori de latina, cand Traian habar nu avea ce e Dacia...!   Vin Iul 11, 2008 2:32 am

Dovezi palpabile pentru cei de parere.."aha".Bineinteles cu mesajul "bagati bine la cap".

Unii daci au învatat alfabetul latinesc, cum se vede pe o caramida gasita în castrul de la Drobeta. Inscriptia cuprinde cuvântul geto-dacic TYCHYS "de repetat; repeta!" (cf. rom stih si literele latine în ordinea - aproximativa- a alfabetului. Pe un fragment de vas, descoperit în padurea Resca (Romula - jud. Olt), se mai zareste începutul alfabetului latin (ABCD) si sintagma getica TAS X "de 10 ori" (adica repetarea exercitiului).-deci cele de mai sus se confirma!Very Happy
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.Ro1918.com
Icy

avatar

Numarul mesajelor : 31
Varsta : 40
Localizare : Constanta
Data de inscriere : 27/07/2008

MesajSubiect: Re: Dacii erau vorbitori de latina, cand Traian habar nu avea ce e Dacia...!   Mar Iul 29, 2008 12:58 am

Haideti sa dezbatem putin subiectul pentru ca, trebuie sa recunoastem, e destul de interesant, daca nu, impresionant!

Cand eu am aflat aceste informatii, care in scoala nu le invatasem, ci am auzit franturi pe ici pe colo, am ramas profund impresionata, si cu un mare semn de intrebare... de ce se afirma asa ceva? sa fie minciuni sau adevar? Atunci am inceput sa caut materiale care sa imi rezolve misterul. A fost mai mult decat o onoare, iar sentimentul si acum imi da fiori.
Raman totusi cu un mare semn de intrebare... de ce se ascund aceste adevaruri? aceste minuni?

_________________
Dupa fiecare rastignire, urmeaza o Inviere; dupa fiecare Inviere, o cadere a judecatorilor nedrepti
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 367
Data de inscriere : 22/02/2008

MesajSubiect: Re: Dacii erau vorbitori de latina, cand Traian habar nu avea ce e Dacia...!   Mar Iul 29, 2008 10:35 am

Citat :
Raman totusi cu un mare semn de intrebare... de ce se ascund aceste adevaruri? aceste minuni?

Eh Icy, ar fi atatea de spus...Totusi nu le ascunde nimeni.Daca erau ascunse, le stia tooata lumea, uite ca sunt puse la dispozitia "opiniei publice". Asta e si efectul. "De ce sa il arunci pe unu de pe bloc sa para martir, cand poti sa il fci sa se impiedice si sa cada, sa arata ca un prost"...daca intelegi contextul.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.Ro1918.com
Icy

avatar

Numarul mesajelor : 31
Varsta : 40
Localizare : Constanta
Data de inscriere : 27/07/2008

MesajSubiect: Re: Dacii erau vorbitori de latina, cand Traian habar nu avea ce e Dacia...!   Mar Iul 29, 2008 12:03 pm

uite ca sunt puse la dispozitia "opiniei publice".

Si atat? Atat de multe probe, atat de multe dovezi care mucegaiesc pe masa de operatie a istoriei, iar romanul nu poate decat sa priveasca sa spuna "aha!"??? Ce fac cei care sunt platiti sa se ocupe de aceste evidente neidentificate si neanregistrate de ei? Cum ramane cu istoria falsa pe care copii, astazi si in viitor urmeaza sa o parcurga? d`oh, nu degeaba isi bat vecinii joc de noi in cel mai cumplit si mai rasistic mod de noi si ne denumesc "washed brains" iar noi nu putem face nimic decat sa trancanim, caci autoritatile competitive "incompetente" nu fac nimic decat sa se ocupe in continuare de buzunarele lor? Maaare greseala sa stam sa privim cu ni se sterge si istoria acum, curand o fim o natie de extraterestri... nu se stie din ce univers inapoiat veniti si acceptati sa traim la mila pamantenilor. Uf, sa vina cineva sa spuna ce trebuie facut si promit ca imi dau silinta ca adevarat urmas al dacilor sa schimb cursul acestei natiuni catre realitate! Prea multe sunt de facut pe aici... Crying or Very sad

_________________
Dupa fiecare rastignire, urmeaza o Inviere; dupa fiecare Inviere, o cadere a judecatorilor nedrepti
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 367
Data de inscriere : 22/02/2008

MesajSubiect: Re: Dacii erau vorbitori de latina, cand Traian habar nu avea ce e Dacia...!   Mar Iul 29, 2008 12:19 pm

Toti facem acelasi lucru Icy, dar trebuie multa munca si implicare.Deunazi, ne-am apucat sa traducem cartea "Noi nu suntem urmasii Romei"". Uitate la "Forumul Membrilor"
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.Ro1918.com
un cetateanNumarul mesajelor : 78
Data de inscriere : 25/07/2008

MesajSubiect: Re: Dacii erau vorbitori de latina, cand Traian habar nu avea ce e Dacia...!   Mar Noi 11, 2008 9:47 pm

Deci,sa recapitulam:
-pe vremea Scolii Ardelene ne consideram latini pursange (i-am dat apa la moara lui Roesler cheers )
-pe vremea lui Gheorghiu Dej ne consideram slavi drunken
-acum suntem IAR urmasii Romei,o insula de latinitate in Europa Centrala,frati de cruce cu italienii-intrebati-l pe Mailat monkey
-Djuvara zice ca noi suntem de fapt...CUMANI scratch study geek bounce affraid Suspect

-Icy,ai dreptate,in curand vom fi extraterestri.Numai sa stabilim locul de origine:Marte sau Luna.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 367
Data de inscriere : 22/02/2008

MesajSubiect: Re: Dacii erau vorbitori de latina, cand Traian habar nu avea ce e Dacia...!   Vin Ian 02, 2009 3:52 pm

un cetatean a scris:
Deci,sa recapitulam:
-pe vremea Scolii Ardelene ne consideram latini pursange (i-am dat apa la moara lui Roesler cheers )
-pe vremea lui Gheorghiu Dej ne consideram slavi drunken
-acum suntem IAR urmasii Romei,o insula de latinitate in Europa Centrala,frati de cruce cu italienii-intrebati-l pe Mailat monkey
-Djuvara zice ca noi suntem de fapt...CUMANI scratch study geek bounce affraid Suspect

-Icy,ai dreptate,in curand vom fi extraterestri.Numai sa stabilim locul de origine:Marte sau Luna.

Apropo de extraterestri, voi posta curand pe site, cateva citate despre daci -altele decat cele postate deja-, citate pe care istorici celebri in acele vremuri, le scriau..citeste-le in mod obictiv si vei vedea ca aia se uitau la stramosii nostri ca la niste extraterestri..niste oameni care se adunau nici mai mult nici mai putin de 200.000 in cazul unui razboi, care au batut armata romana de ia sunat apa`n cap, care se pricepeau la astrologie si medicina, si care se si credeau...nemuritori!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.Ro1918.com
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Dacii erau vorbitori de latina, cand Traian habar nu avea ce e Dacia...!   

Sus In jos
 
Dacii erau vorbitori de latina, cand Traian habar nu avea ce e Dacia...!
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
www.Ro1918.com :: Dacia :: File de dacologie...-
Mergi direct la: